Kατηγορίες  Uncategorized

Γεωπολιτική Τούρτα με σως Covid

Γεωπολιτική Τούρτα με σως Covid

Υλικά:

Θα χρειαστείτε:

  • Κυνισμό
  • Απαξίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • Καταπάτηση των αρχών του διεθνούς δικαίου
  • Οικονομισμό
  • Απουσία ιδεωδών
  • Πολιτικούς νάνους
  • Θρησκευτικό Φονταμενταλισμό
  • Τρομοκρατία
  • Ανελεύθερα καθεστώτα (με η χωρίς επίφαση δημοκρατίας)

Εκτέλεση:

Βάζετε στο μίξερ τα στεγνά υλικά, δηλαδή τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, τα σχέδια της Τουρκίας για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, το ενδιαφέρον της Γαλλίας για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, την απαρέγκλιτη δημοσιονομική πειθαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη, την αλλοπρόσαλλη ταυτοτική κρίση της Μεγάλης Βρετανίας,  και τον σαρωτικό οικονομικό επεκτατισμό της Κίνας. Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε και με άλλα στεγνά υλικά που θα προσθέσουν χάρη στη συνταγή σας, τύπου απουσία κράτους δικαίου σε Πολωνία και Ουγγαρία.

Σιγά-σιγά αρχίστε να προσθέτετε τα υγρά υλικά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας. Όσο γυρίζει το μίξερ, προσθέστε τις προσφυγικές ροές, την ανισότητα Βορρά – Νότου, την ύπαρξη ταξικών διαφορών και τη φτώχεια, την εκμετάλλευση ανηλίκων, το δουλεμπόριο, την κακοποίηση ζώων, το ρήμαγμα του Πλανήτη Γη σε εξουθενωτικές μονοκαλλιέργειες, με φυτοφάρμακα, καύση δασών, εξαφάνιση λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας μεγάλου μέρους της χλωρίδας και πανίδας.

Προσθέστε στο τέλος τα μπαχαρικά, για ένα τελειότερο αποτέλεσμα. Βάλτε την απόλυτη κυριαρχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλες τις ανθρώπινες επαφές, την προσήλωση στον καταναλωτισμό, την απουσία οποιασδήποτε μεταφυσικής ανησυχίας (προαιρετικά αφού με τα υπόλοιπα υλικά μπορεί να δέσει το μείγμα – αλλά θα δώσει μια έξτρα εσάνς), μια δόση των επενδύσεων για ταξίδια στη Σελήνη και του βιονικού ανθρώπου του Elon Musk, και τη δημιουργία υποθαλάσσιου δικτύου 23 χιλιάδων μιλίων περιμετρικά της Αφρικής από το facebook.

Αφού τελειώσετε το στήσιμο του γλυκού σας, περιχύστε από πάνω με ζεστό μείγμα Covid-19. Όταν στερεοποιηθεί το μείγμα πάνω στο δημιούργημα σας, θα είναι μαύρο και δύσκολο να το κόψετε στη αρχή, αλλά θα το καταφέρετε μετά από ένα χρόνο περίπου.

Σερβίρετε με γαρνιτούρα ελληνικού τύπου «Χέσε ψηλά κι αγνάντευε» και ποστάρετε στο Instagram για πολλούς followers και like.

Γράφει η Φωτεινή Καλαντζή

* Η Φωτεινή Καλαντζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολιτική επιστήμονας, ερευνήτρια στο πρόγραμμα της Ελληνικής Διασποράς, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Έχει αρθρογραφήσει στην Απογευματινή, στην Athens Voice, στο Αθηνόραμα, στο Modern Diplomacy, στο Global Citizen (Dubai), και στη New Europe (Brussels).

Foteini Kalantzi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *