Ετικέτες          

Kατηγορίες  Σκέψεις

Γράμμα από τον κύριο Γιώργο

Αυτό το γράμμα ανήκει στον πατέρα του Νίκου.
Γράφτηκε για να ευχηθεί στην οικογένεια και στους φίλους του με αφορμή το νέο έτος.
Ο Νίκος σχολίασε “Εμένα μου άρεσε, αλλά βέβαια είναι και μπαμπάς μου
Κι εμένα μου άρεσε που δεν είναι μπαμπάς μου. Είναι απλός και λέει αλήθεια. Φαντάζουν τόσο ανέφικτα και τα δύο.

Αυτή η χρονιά χρειάζεται πραγματική αλλαγή από τον καθένα μας, για να είναι ο ίδιος καλά και όλοι μαζί, πάνω στη γη. Η κρίση έδειξε ότι οι επιλογές ζωής που κάναμε όλοι μας ήταν λάθος. Καθώς στη Φύση λειτουργεί η δικαιοσύνη, τώρα ζούμε το αποτέλεσμα των πράξεων και σκέψεών μας. Χρειαζόμαστε λίγη αυτοσυγκέντρωση για να σκεφτούμε το αποτέλεσμα και την ευθύνη μας, ο καθένας ξεχωριστά. Η τάση όλων των ανθρώπων είναι, για να μη τα βάζουν με τον εαυτό τους και αισθάνονται άσχημα, να νομίζουν ότι φταίνε οι άλλοι. Έτσι εφησυχάζουμε τις συνειδήσεις μας κατακρίνοντας πρωθυπουργούς, υπουργούς, προϊστάμενους κ.λ.π., παραμένοντας όμως στη δύσκολη θέση που βρεθήκαμε και προσπαθώντας να συνηθίσουμε στις καινούργιες δυσάρεστες συνθήκες. Έτσι το σώμα και η ψυχή μας αρρωσταίνει και τα δεινά μας μεγαλώνουν, ενώ εμείς θυμώνουμε όλο και περισσότερο με τους άλλους, αρχίζουν να μας φταίνε και άλλοι άνθρωποι και συνήθως οι πιο κοντινοί μας, απογοητευόμαστε, κλεινόμαστε στον εαυτό μας, σβήνει η όποια αγάπη διαθέταμε, αρχίζουμε και τα βάζουμε και με τον εαυτό μας και τελικά δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον γι αυτή τη ζωή. Έτσι έχουν οδηγηθεί αρκετοί συνάνθρωποί μας στην αυτοκτονία.
Τι χρειάζεται λοιπόν η χρονιά αυτή για να αλλάξουν τα πράγματα; Ενδιαφέρον. Όποιος έχει ενδιαφέρον ψάχνει τι χρειάζεται να κάνει για την ευτυχία του. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται αισιοδοξία, καθώς αυτή είναι εκείνη που μας οδηγεί στις σωστές σκέψεις και αποφάσεις. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να θυμηθούμε ότι η λύση δίνεται και έχει αποτέλεσμα στο παρόν. Το παρελθόν το χρειαζόμαστε μόνο για να διδαχτούμε και το μέλλον για να βάλουμε τους στόχους μας.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία μία είναι μόνο η κινητήρια δύναμη: ΑΓΑΠΗ.

Η αγάπη χρειάζεται να ξεκινάει πρώτα από τον εαυτό μας. Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, μπορούμε να αγαπήσουμε και τους άλλους, γιατί γνωρίζουμε τι θα πει αγάπη και πώς λειτουργεί. Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, ξέρουμε πώς να φροντίσουμε και τους άλλους. Χρειάζεται κατανόηση και καλοσύνη. Χρειάζεται ενθάρρυνση και πάνω απ’ όλα αγκαλιές στον εαυτό και στους άλλους. Να θυμίζουμε στον εαυτό μας και στους άλλους τα θετικά στοιχεία και ιδιότητες και αυτά να τα χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία. Όλα αυτά διευκολύνονται με χαμόγελο.
Η κατάσταση που βοηθάει να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια έιναι η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.

Ακόμα και αυτός που περνάει πολύ δύσκολες συνθήκες, έχει λόγο να είναι ευγνώμων.
Έτσι λοιπόν η χρόνιά που μόλις μπήκε χρειάζεται θαύματα. Τα θαύματα μπορεί να τα κάνει ο καθένας μας, αρκεί να θυμηθεί ότι ανήκει στο Σύμπαν, άρα έχει συμπατικές ιδιότητες και κατά συνέπεια μπορεί να κάνει ότι αποφασίσει. Έτσι φτιάχνουμε τη ζωή μας! Η τύχη μας είναι το άθροισμα των επιλογών μας!!!
Φέτος λοιπόν ας επιλέξουμε τα θαύματα, ας γίνουμε θαυματοποιοί, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή με τον εαυτό μας και τους άλλους, κοντινούς και μακρινούς, χαμογελώντας, παίζοντας, αγγίζοντας, κάνοντας έρωτα, δίνοντας την προσοχή στην ομορφιά γύρω και εμπνεόμενοι από αυτήν, κάνοντας θετικές και αγαπησιάρικες σκέψεις, δείχνοντας στον άλλο τη συμπάθεια και την αγάπη μας, λέγοντάς του πόσο πολύτιμος και σημαντικός είναι, αφού βέβαια το έχουμε πει πρώτα στον εαυτό μας. Ας δούμε τη ζωή σαν ένα παιχνίδι που αποφασίζουμε να παίξουμε για να χαιρόμαστε όλοι μαζί!!!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΓΑΠΗΣ.
ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ.

Ο Τζορτζ Μπερναρντ Σο είπε: Οι άνθρωποι που κατορθώνουν να επιβιώσουν σ’ αυτό τον κόσμο είναι εκείνοι που μόλις σηκωθούν το πρωί ψάχνουν τις ευκαιρίες της ζωής κι αν δεν τις βρουν, τις εφευρίσκουν.

Πολλά φιλιά και αγκαλιές.

Wouiki Tsita
Οικονομολόγος, ιστολόγι-er και ραδιοφωνικός παραγωγός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *