Ετικέτες    

Kατηγορίες  Προτάσεις & Κριτικές

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ

Ό, τι καλύτερο έχω να σας προτείνω γι΄ αυτή την εβδομάδα, μετά το Pink Elephant (ινδικό  foodbar), είναι η Βραζιλιάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Άννα Μουιλαέρτ με τους Ρεγκίνα Κάσε, Καμίλα Μαντρίλα και Μιγκέλ Χοέλσας. Ρίξτε μια ματιά στο trailer.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η συγκινητική Regina Case, η οποία ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της δυναμικής Val με μεγάλο υποκριτικό βάθος.
Η υπόθεση έχει ως εξής. Η Βαλ δουλεύει χρόνια ως οικιακή βοηθός σε μια εύπορη βραζιλιάνικη οικογένεια του Σάο Πάολο ώσπου οι αρμονικές  σχέσεις τους θα ανατραπούν με αφορμή την έλευση της Τζέσικα, κόρη της Βαλ, υποψήφια εισακτέα στην Αρχιτεκτονική Σχολή.
Σημειώνω ότι έχει βραβευτεί με το Βραβείο Ερμηνείας στο Sundance Film Festival 2015 και το Βραβείο Κοινού στο Berlin Film Festival την ίδια χρονιά.
Κωμικό δράμα με κεντρικό θέμα τη δύναμη του χαρακτήρα και την εξύψωση του εαυτού.
Προσωπικές επιλογές που στήνουν ένα αξιακό σύστημα.
Η σκηνοθέτιδα καταφέρνει να αγγίξει πολλά κοινωνικά θέματα χωρίς υπερβολές και συντηρεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ταινίας μια υπόγεια ένταση που πραγματικά κοχλάζει μέχρι τη “βάφτιση” της πρωταγωνίστριας στην πισίνα (σκηνή που με έκανε να κλαίω σπαρακτικά).
Still ' The Second Mother ' - ' Que Horas Ela Volta '

 

 

 

 
articles6

 

 

 

x-0L2nrnpZw.maxresdefault

Χωρίς μελοδραματισμούς καταφέρνει να πει πολλά και σε βάθος.
Αποφύγετε να τη δείτε σε περίπτωση που αγαπάτε στο σινεμά το θέαμα και μόνο. Επιβάλλεται αν είστε σκεπτόμενοι.
Η  Val ξεδιπλώνει το χαρακτήρα της με μαεστρία μέσα από τα βιώματά της, την αδεξιότητα, την καλοσύνη και την αφέλειά της σε αντίθεση με την έξυπνη, φιλόδοξη και αντιδραστική κόρη της. Η ταινία κλείνει με ένα πολλά υποσχόμενο τέλος ενώ κατά τη διάρκειά της δεν αποφεύγει να αναδείξει την αδυναμία των χρημάτων να αγοράσουν την πραγματική χαρά στη ζωή.

the-second-mother

Wouiki Tsita
Οικονομολόγος, ιστολόγι-er και ραδιοφωνικός παραγωγός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *