Kατηγορίες  Προορισμοί

Μεγάλη τιμή (grand prix)

21-24 Μαΐου 2015
Monte Carlo | Monaco

le-prince-albert-et-la-princesse-charlene-au-grand-prix-de-monaco-11414970gdhpo_1713

Βλέπεις πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Κι αυτό αρκεί για ένα παραμύθι. Μια χώρα μικρή μα τόσο μεγάλη που φιλοξενεί το Grand Prix. Ένα από τα πιο φαντασμαγορικά sport events … καθώς εκεί απολαμβάνει κανείς τρία διαφορετικά πράγματα:

1. τον ξεσηκωτικό ήχο των μηχανών
DSC_0778
2.  τη θέα μερικών από τα πιο πολυτελή κότερα στον κόσμο ως φόντο στον δημοφιλή αγώνα δρόμου
DSC_0904
3. τους επισκέπτες που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τους μυημένους κι αυτούς που παρευρίσκονται  για άλλους λόγους.
DSC_0967

Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία και βρέθηκα εκεί από τύχη. Η εκπλήρωση της επιθυμίας κάποιου άλλου, συμπεριληφθήκε στις καλύτερές μου αναμνήσεις. Δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα για το άθλημα και τους περισσότερους πιλότους (όχι όχι δεν είναι οδηγοί) έτυχε να τους ακούσω για τη σχέση τους με κάποιο μοντέλο.

Φτάνοντας, διαπίστωσα άμεσα το συναρπαστικό του γεγονότος. Ο ήχος των μηχανών των αυτοκινήτων. Θεέ μου. Ήταν φοβερός! Τόσο που δεν έβαλα στιγμή τα προστατευτικά που αγόρασα για τ´ αυτάκια μου. Να μην παραλείψω να αναφερθώ στην έντονη επιθυμία και ταυτόχρονα τρόμο για μια προσπέραση! Τρόμος γιατί αν κάτι δεν πάει καλά, είναι πιθανό να βρεθεί στο κεφάλι σου η αεροτομή του αυτοκινήτου.

DSC_1021

Να συμπληρώσω ότι είχε παντού κότερα. Κότερα στο μέγεθος πολυκατοικίας και πάνω τους λιάζονταν τύποι με καπελάκια και ακριβά ρολόγια ή κυρίες που ανάλογα την ηλικία και τη διάθεση φορούσαν από μάξι τουαλέτα ως μπικίνι.DSC_1001

Και κόσμος. Παντού κόσμος. Στα μπαλκόνια, ανάμεσα στα δέντρα, στα προβλεπόμενα καθίσματα, στους δρόμους, στο νερό.

DSC_1140DSC_1038DSC_0875

Ξεχώρισα ένα σκαφάκι που έγραφε πάνω Ύδρα και φυσικά ακολούθησαν σκέψεις και συζητήσεις για την Ελλάδα και την κρίση.

DSC_1020

Στα χάιλαιτς να συμπεριλάβω και το Amber Lounge. Δεν πήγα αλλά σας ενημερώνω ότι είναι το standard μέρος που θα συναντήσεις τόσο ανθρώπους της πρώτης κατηγορίας όσο και της δεύτερης που λέγαμε προηγουμένως. Αμφότεροι θα διασκεδάζουν … καθώς εκεί λαμβάνει χώρα το after-party. Το ίδιο το club προμοτάρισε τον εαυτό του για το event ως εξής:
Amber Lounge Monaco rolls out a three-night extravaganza for the international jet-set, royalty, film stars and the F1™ fraternity including exquisite cuisine, elegant fashion shows, breath-taking live performances by iconic artists and electrifying DJ sets. Welcome to a weekend that’s in a class of its own.
al_taio_main_image

Πόσο κοστίζει, όμως, μια επίσκεψη;
Τράπέζι για 8-10 άτομα και απεριόριστο ποτό: €20,000
Extra pass* που σημαίνει σταντ ανάμεσα στους VIPs & απεριόριστο ποτό: €1,500/άτομο
jpg

Τα υπόλοιπα τα διαβάσατε ήδη. Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, δεύτερη φετινή και δέκατη συνολικά στην καριέρα του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο γκραν πρι της F1. Ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα που έλαβε χώρα στους δρόμους του Πριγκιπάτου και άφησε στη δεύτερη θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Φεράρι.
DSC_1084
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος, αν και είχε πάρει  την «pole position» και οδηγούσε τον αγώνα, «πλήρωσε» την απόφαση στρατηγικής της ομάδας του να τον βάλει στα πιτ για αλλαγή ελαστικών υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, μετά το ατύχημα του Μαξ Φερστάπεν στον 64ο γύρο.

DSC_1104

Συνεχίζει να διατηρεί τo πάνω χέρι στο πρωτάθλημα η MercedesRicciardo, Raikkonen ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Perez, Button, Nasr και Sainz.
Αξιοσημείωτη ήταν και η συγκομιδή βαθμων του Button που για πρώτη φορά φέτος τερμάτισε στην δεκάδα με μονοθέσιο της McLaren. Ο άπειρος Φερστάπεν ακούμπησε στο πίσω μέρος της Lotus του Γκροζάν στα φρένα για την Saint Devote. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά η πίστα γέμισε συντρίμμια έτσι εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας.

DSC_0738

H συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου στο Μόντρεαλ του Καναδά. Αξίζει.

DSC_1122

DSC_1123

DSC_0841

Wouiki Tsita
Οικονομολόγος, ιστολόγι-er και ραδιοφωνικός παραγωγός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *